|
|
Дата и час: Чет Май 29, 2025 12:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Разместен фокус на къси/дълги фарове?
Автор |
Съобщение |
SCRAPHEAP
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 2:40 pm Мнения: 121 Местоположение: София 19 Люлин
|
/TDS/ написа: а някой може ли да ми обясни защо едни крушки имат 3кръчета а други имат 2???(купих си бели крушки и се оказа че са по малки от мойте и са с 2кръчета.... )
Не разбирам за какви кръгчета става дума...
_________________ Чук, тел, клещи и маматааа!
Вто Дек 11, 2007 3:53 pm |
|
 |
marto_gp
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 12:21 am Мнения: 443 Местоположение: Оряхово
|
 MGP
Вчера си понастроих фаровете. Ако някой незнае това става с помоща на отверка. Левият го понастройх, само му трябва още малки донастройки. Проблема ми остана в десния. С помоща на отверката го вдигнах догоре (винта с който се вдига неможеше вече да се върти), но на къси светлината бие на около 1,5 м. пред колата. Ако може някой да даде съвет какво да направя с колата. Така както съм настроил само левия фар, що годе се вижда, като предполагам, че като вдигна и десния на нивото на левия фар, светлината ще стано по плътна и ще се вижда по добре. Може ли по някакъв начин да се разбере дали самата крушка си е "отишла", макар и да свети.
През деня като се погледне отпред десния фар светлината с която свети е в пъти по-слаба от от левия.
П.П.Малко тъп въпрос - Фаровете с по две кришки ли са? Все не се сещам да погледна фаровете.
_________________ Един не чул, друг не видял, а трети подкарал FIAT
Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г., Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г., Aprilia Rally 50 AC 1998 г. Skype: marto_gp
|
Чет Дек 13, 2007 5:39 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
С две са - по една за къси и дълги.
_________________ http://www.airforce-bg.com
---------------------------------
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
---------------------------------
|
Чет Дек 13, 2007 6:05 pm |
|
 |
Светослав Стоянов
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Сеп 06, 2007 9:08 pm Мнения: 153 Местоположение: с.Хубавене
|
marto qp изгоряла ти е крушката.Късите и габаритите са във един сектор.Като свети габарита всеедно светят късите.
_________________ BRAVO 1,616v Ако,можеш помогни, ако не поне не пречи!
|
Чет Дек 13, 2007 7:47 pm |
|
 |
marto_gp
|
 MGP
Светослав Стоянов написа: marto qp изгоряла ти е крушката.Късите и габаритите са във един сектор.Като свети габарита всеедно светят късите.
Незнам дали е изгоряла, защото се вижда разлика в осветяването като включа от габарити на къси.
Сигурно ще трябва да сменя всичките крушки, тъй като незнам в коя е проблема, а и неможе да се разбере дали на дадена крушка и е "отишъл живота", т. е. макар и да свети, свети но не с светлината с която трябва да е.
Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г., Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г., Aprilia Rally 50 AC 1998 г. Skype: marto_gp
|
Пет Дек 14, 2007 10:32 am |
|
 |
Heruvim
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Съб Ное 24, 2007 9:54 am Мнения: 33 Местоположение: Пловдив Област
|
Да изкажа само едно предположение.
Тъй като рефлекторите за къси и дълги се настроиват заедно и очевидно има някакво разминаване, възможно ли е това да се е получило от провисване на леглата на крушките. Доколкото видях на една снимка рефлекторите са пластмасови и при дълга експлоатаци сигурно се нагряват и крушките провисват надолу. Най-вероятно късите защото се използват винаги когато са включени светлените.
Дали е така, кажете вие.
|
Пет Дек 14, 2007 10:58 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
 Re: MGP
marto_gp написа: Вчера си понастроих фаровете. Ако някой незнае това става с помоща на отверка. Левият го понастройх, само му трябва още малки донастройки. Проблема ми остана в десния. С помоща на отверката го вдигнах догоре (винта с който се вдига неможеше вече да се върти), но на къси светлината бие на около 1,5 м. пред колата. Ако може някой да даде съвет какво да направя с колата. Така както съм настроил само левия фар, що годе се вижда, като предполагам, че като вдигна и десния на нивото на левия фар, светлината ще стано по плътна и ще се вижда по добре. Може ли по някакъв начин да се разбере дали самата крушка си е "отишла", макар и да свети. През деня като се погледне отпред десния фар светлината с която свети е в пъти по-слаба от от левия.
П.П.Малко тъп въпрос - Фаровете с по две кришки ли са? Все не се сещам да погледна фаровете.
Първо крушката явно ти свети-обаче тъй като свети прекалено надолу и ти изглежда че свети по-слабо.при мене беше така-клекни и погледно фара по-отдолу и ще ти светне.Настройката на прекалено близките дълги казах как ги оправих аз-развиваш цокъла на крушката и палиш фаровете (може и на светло) пред стена,след това почваш с ръка да мърдаш крушката в посока нагоре-надолу и ще видиш в коя позиция се припокриват фокусите на къси/дълги.После в това положение подлагаш нещо (при мене за да се вдигне в долния край на цокъла сложих парче хартия) и завиваш цокъла за да стои в желаното положение.Сега имам поносими фарове.Ако има нещо питай ще се радвам да помогна. 
|
Пет Дек 14, 2007 10:52 pm |
|
 |
marto_gp
|
pi4_s_bravo написа: marto_gp написа: Вчера си понастроих фаровете. Ако някой незнае това става с помоща на отверка. Левият го понастройх, само му трябва още малки донастройки. Проблема ми остана в десния. С помоща на отверката го вдигнах догоре (винта с който се вдига неможеше вече да се върти), но на къси светлината бие на около 1,5 м. пред колата. Ако може някой да даде съвет какво да направя с колата. Така както съм настроил само левия фар, що годе се вижда, като предполагам, че като вдигна и десния на нивото на левия фар, светлината ще стано по плътна и ще се вижда по добре. Може ли по някакъв начин да се разбере дали самата крушка си е "отишла", макар и да свети. През деня като се погледне отпред десния фар светлината с която свети е в пъти по-слаба от от левия.
П.П.Малко тъп въпрос - Фаровете с по две кришки ли са? Все не се сещам да погледна фаровете. Първо крушката явно ти свети-обаче тъй като свети прекалено надолу и ти изглежда че свети по-слабо.при мене беше така-клекни и погледно фара по-отдолу и ще ти светне.Настройката на прекалено близките дълги казах как ги оправих аз-развиваш цокъла на крушката и палиш фаровете (може и на светло) пред стена,след това почваш с ръка да мърдаш крушката в посока нагоре-надолу и ще видиш в коя позиция се припокриват фокусите на къси/дълги.После в това положение подлагаш нещо (при мене за да се вдигне в долния край на цокъла сложих парче хартия) и завиваш цокъла за да стои в желаното положение.Сега имам поносими фарове.Ако има нещо питай ще се радвам да помогна. 
Благодаря за отговора.
Днес съм на работа и няма да имам време, но утре ще се опитам да настроя фаровете и ще пиша до къде съм го докарал (стига да ми остане свободно време).
|
Съб Дек 15, 2007 11:09 am |
|
 |
marto_gp
|
pi4_s_bravo написа: marto_gp написа: Вчера си понастроих фаровете. Ако някой незнае това става с помоща на отверка. Левият го понастройх, само му трябва още малки донастройки. Проблема ми остана в десния. С помоща на отверката го вдигнах догоре (винта с който се вдига неможеше вече да се върти), но на къси светлината бие на около 1,5 м. пред колата. Ако може някой да даде съвет какво да направя с колата. Така както съм настроил само левия фар, що годе се вижда, като предполагам, че като вдигна и десния на нивото на левия фар, светлината ще стано по плътна и ще се вижда по добре. Може ли по някакъв начин да се разбере дали самата крушка си е "отишла", макар и да свети. През деня като се погледне отпред десния фар светлината с която свети е в пъти по-слаба от от левия.
П.П.Малко тъп въпрос - Фаровете с по две кришки ли са? Все не се сещам да погледна фаровете. Първо крушката явно ти свети-обаче тъй като свети прекалено надолу и ти изглежда че свети по-слабо.при мене беше така-клекни и погледно фара по-отдолу и ще ти светне.Настройката на прекалено близките дълги казах как ги оправих аз-развиваш цокъла на крушката и палиш фаровете (може и на светло) пред стена,след това почваш с ръка да мърдаш крушката в посока нагоре-надолу и ще видиш в коя позиция се припокриват фокусите на къси/дълги.После в това положение подлагаш нещо (при мене за да се вдигне в долния край на цокъла сложих парче хартия) и завиваш цокъла за да стои в желаното положение.Сега имам поносими фарове.Ако има нещо питай ще се радвам да помогна. 
Колега здравей, ще ми опишеш ли как да си настроя фаровете, защото ще си трябва и друга намеса освен стандартните врътки. Самите фарове ми бият малко в ляво, което измества и осветяването напред. Също както съм ги врътнал макс. нагоре, същите светят (късите) на около 4-5 метра. Като включа дългите, те светят пак видимо близко и в ляво. Искам да разбера как мога да разместя самите рефлектори и да настроя фаровете хубаво, ако разбира се е възможно да се местят рефлекторите. Врътката на десния за странично местене върти до една степен и до там. Така както е врътната до край десния фар осветява голяма част от мястото на левия фар.
|
Пет Май 23, 2008 10:25 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Една идея,ако врътката за регулиране нагоре-надолу няма ход а фара свети ниско пробвай да врътнеш цялото тяло на устройството за реглаж.То би трябвало да е нещо като сивкаво на цвят и е завито в задната част на фара-развиваш го малко и това още малко вдига рефлектора (виж го къде е през деня и нощем го пробвай докъде ще вдигне).А за наляво-надясно рефлекторите имат много голям ход върти още и ще стане,а има вариант и някоя крушка да не е легнала хубаво.Виж дотука тия неща пък ще мислиме натам ако трябва друго.
|
Пет Май 23, 2008 11:12 am |
|
 |
marto_gp
|
pi4_s_bravo написа: Една идея,ако врътката за регулиране нагоре-надолу няма ход а фара свети ниско пробвай да врътнеш цялото тяло на устройството за реглаж.То би трябвало да е нещо като сивкаво на цвят и е завито в задната част на фара-развиваш го малко и това още малко вдига рефлектора (виж го къде е през деня и нощем го пробвай докъде ще вдигне).А за наляво-надясно рефлекторите имат много голям ход върти още и ще стане,а има вариант и някоя крушка да не е легнала хубаво.Виж дотука тия неща пък ще мислиме натам ако трябва друго.
Колега за съжаление не ми остана време да пробвам този трик с въртенето на тялото на устройството за реглаж. При първа възможост ще направя опит и ще ти пиша за резултата.
|
Вто Юни 10, 2008 2:57 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Друга идея открита наскоро при Мареевите ми фарове.При недостатъчно повдигане от устройството за реглаж се отваря фара и като се махне рефлектора се вижда една ябълка на пластмасата дето в нея ляга рефлектора.Тази част се развива няколко оборота и по тоя начин избутва рефлектора напред и вече се регулира нормално фара.За справка виж темата ми за "Разлики в свързането между фарове на Браво и Мареа".Там има и снимка.
|
Вто Юни 10, 2008 7:21 pm |
|
 |
marto_gp
|
pi4_s_bravo написа: Друга идея открита наскоро при Мареевите ми фарове.При недостатъчно повдигане от устройството за реглаж се отваря фара и като се махне рефлектора се вижда една ябълка на пластмасата дето в нея ляга рефлектора.Тази част се развива няколко оборота и по тоя начин избутва рефлектора напред и вече се регулира нормално фара.За справка виж темата ми за "Разлики в свързането между фарове на Браво и Мареа".Там има и снимка.
Дано да имам време през почивните дни да пробвам този твой съвет.
|
Сря Юни 11, 2008 11:20 am |
|
|