Автор |
Съобщение |
butaloto
BANNED
Регистриран на: Пет Фев 29, 2008 9:51 pm Мнения: 20 Местоположение: София 05 Сердика
|
 Лампата на инжекциона на браво
На моменти като карам и ми светва лампата на инжекциона. Понякога като я карам по екстремно и светва и след 2-3 мин угасва.
Колата си работи добре. От какво може да е?
Колата е браво 1/6
|
Нед Май 18, 2008 8:35 pm |
|
 |
stormi
|
Колега може да е от много работи.Например кабели, звещи или термостат.По-добре отиди на диагностика.
|
Нед Май 18, 2008 8:49 pm |
|
 |
butaloto
BANNED
Регистриран на: Пет Фев 29, 2008 9:51 pm Мнения: 20 Местоположение: София 05 Сердика
|
stormi написа: Колега може да е от много работи.Например кабели, звещи или термостат.По-добре отиди на диагностика.
Термостат не е загрява до средата за 6-7 минути и не мърда от там.
Ако е от кабели и свещи мисля че ще прекъсва а си работи идеално.
Нямам пари за диагностика сега. дайте идеи от какво меже да е
|
Нед Май 18, 2008 10:00 pm |
|
 |
stormi
|
butaloto написа: Термостат не е загрява до средата за 6-7 минути и не мърда от там. Ако е от кабели и свещи мисля че ще прекъсва а си работи идеално. Нямам пари за диагностика сега. дайте идеи от какво меже да е
Колега и при мен имаше такъв проблем и като смених термостата и се оправи.Може и а теб да е от това.Само ако го сменяш не си взимай Vernet!Препоръчвам ти да си вземеш BEHR!!!И аз така както си карам и изведнъж започва да свети постоянно лампата и като я настъпя доста колата и след около 2-3мин. се оправи.Друг вариант беше като спра и изгася колата.След това като дам на контакт и изчакам лампата да изгасне на инжекциона тя не иска да изгасне.Запалвам и пак гася.След това като чаках и лампата гаснеше и потеглях.Както вече казах от тогава, когато смених термостата спря да ми свети лампата.Все пак е хубаво да се закачи и да се види от какво може да е.
|
Нед Май 18, 2008 10:38 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Лампата на инжекциона на браво
butaloto написа: На моменти като карам и ми светва лампата на инжекциона. Понякога като я карам по екстремно и светва и след 2-3 мин угасва. Колата си работи добре. От какво може да е? Колата е браво 1/6
Един комп. тест ще ти даДЕ НАЙ-ВЕРЕН ОТГОВОР НА ВЪПРОСА!
_________________ FIAT-SPORT
|
Нед Май 18, 2008 10:55 pm |
|
 |
butaloto
BANNED
|
Първото го има и при мен , ама на контакт винаги ми гасне лампата преди да запаля.
Каква връзка има термостата с лампата? аз си мислех че е нещо по инжекциона, двигателя си вдига температура.
какви пари е термостата
|
Нед Май 18, 2008 10:59 pm |
|
 |
Rokambol
|
Газова уредба имаш ли?
|
Пон Май 19, 2008 7:29 am |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
butaloto написа: Първото го има и при мен , ама на контакт винаги ми гасне лампата преди да запаля. Каква връзка има термостата с лампата? аз си мислех че е нещо по инжекциона, двигателя си вдига температура. какви пари е термостата
Термостата няма директна връзка с инжексионната система, но температурата на мотора и по-скоро някой от датчиците за температурата могат да прекъсват или окъсяват и от това наистина може да ти светва лампата за контрол на системата!
_________________ FIAT-SPORT
|
Пон Май 19, 2008 8:47 am |
|
 |
stormi
|
hit-ko написа: Термостата няма директна връзка с инжексионната система, но температурата на мотора и по-скоро някой от датчиците за температурата могат да прекъсват или окъсяват и от това наистина може да ти светва лампата за контрол на системата!
Много добре обяснено от колегата 
|
Пон Май 19, 2008 6:33 pm |
|
 |
PB 5976 BC
Кара велосипед
Регистриран на: Съб Мар 22, 2008 9:31 pm Мнения: 27 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
Колега не се занимавай с термостати и други работи , направо отиваш в най-близкия магазин за части и си купуваш "ДАТЧИК ЗА ТЕМПЕРАТУРАТА НА ВЪЗДУХА НА ИНЖЕКЦИОНА" това е ! 
_________________ Fiat Bravo 1.6i 16V
http://www.vbox7.com/play:20e9baa0
|
Сря Май 21, 2008 4:15 pm |
|
 |
butaloto
BANNED
|
Tози датчик нали е това дето е завито отгоре на смукателния колектор след стъпковото моторче?
Би ли казал какви пари е и каква марка да търся.
|
Чет Май 22, 2008 10:25 pm |
|
|