|
|
Дата и час: Чет Май 29, 2025 12:54 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 еърбег
може и чрез диагностика
или като се отстрани проблема
и пак се закачи за диагностика и се изтрие грешката лампата да изгасне
овикновенно се скапва централата нали е под парното и като тече става една
или лоши връзки на куплонзите
а диагностика има в по добрите сервизи а за новите след 2000 г. е по сложно те са на CAN
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Съб Май 17, 2008 12:43 am |
|
 |
Rokambol
|
ribar-imanqr написа: Тихо-мълком си наемаш кола за един ден ,уговаряш се с познат майстор дето действа бързо ,ченч и готово само трябва да намерите начин да излъжете крушката(светодиода) на колата под наем.Малко грубо ама срам не срам писах 
Това освен, че е непочтено е и невъзможно - новата централа(или такава от друга кола) трябва да се обучи със специален софтуер.
|
Съб Май 17, 2008 3:31 pm |
|
 |
marto_gp
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 12:21 am Мнения: 443 Местоположение: Оряхово
|
 MGP
Добре, значи в крайна сметка е най добре да махна буксата от AIR-bag-а на волана за да не стане някой фал по време на движение? Автомобила ми е произведен1995 г., т. е. от първите модели.
_________________ Един не чул, друг не видял, а трети подкарал FIAT
Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г., Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г., Aprilia Rally 50 AC 1998 г. Skype: marto_gp
|
Вто Май 20, 2008 10:50 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
 Re: MGP
marto_gp написа: Добре, значи в крайна сметка е най добре да махна буксата от AIR-bag-а на волана за да не стане някой фал по време на движение? Автомобила ми е произведен1995 г., т. е. от първите модели.
Ако ти свети лампата за еърбега най-добре махай буксата (аз поне така бих направил).Като четох оная тема,дето на едно момче му избил еърбега в лицето ей така без никаква причина си представям грозна картина как си караш по пътче със завои и изведнъж прас! изгърмява и най-вероятно е да се омаже човек след такава уплаха и удар в лицето.
|
Вто Май 20, 2008 11:05 am |
|
 |
marto_gp
|
 Re: MGP
pi4_s_bravo написа: marto_gp написа: Добре, значи в крайна сметка е най добре да махна буксата от AIR-bag-а на волана за да не стане някой фал по време на движение? Автомобила ми е произведен1995 г., т. е. от първите модели. Ако ти свети лампата за еърбега най-добре махай буксата (аз поне така бих направил).Като четох оная тема,дето на едно момче му избил еърбега в лицето ей така без никаква причина си представям грозна картина как си караш по пътче със завои и изведнъж прас! изгърмява и най-вероятно е да се омаже човек след такава уплаха и удар в лицето.
Точно заради тази история ще махна буксата, даже още днес че ще пътувам.
Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г., Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г., Aprilia Rally 50 AC 1998 г. Skype: marto_gp
|
Вто Май 20, 2008 11:10 am |
|
 |
marto_gp
|
 MGP
Преди час свалих буксата от волана за да съм спокоен, че няма да ме плесне еърбега по време на движение. Като се сетя много пъти самата круишка ми е светила по слабо, а и много пъти не ми е светила, но по време на движение пак си светкаше.
|
Вто Май 20, 2008 4:00 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Добре си направил- без тая букса еърбега няма начин да излезе.
Мисля че за да се направи отново системата трябва да се смени централата и пиропатроните от някоя втора употреба- трябва да не са повече от 70- 80 лв.
В едното от тези е проблема- например пиропатрона под седалката е един цилиндър с едно топче вътре и като се премести рязко за някакви части от секундата да даде контакт на 5 пластини- тогава централата изпраща тока към волана да се надуе чувала. Има 5 контакта на топчето, отделно трябва да е сложен колана.
Ако преди е имало катастрофа и колана не е бил сложен- пиропатрона е задействал контактите, но последната защита- щракнат колан го е спряла да изхвърчи и после се натрупва грешка в компютъра и т. н.
|
Вто Май 20, 2008 6:24 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Направих си малко труд да поразтърся нещо по темата за задействането на air bag-а.
Цитат от VW форума
"Датчик за сила на ускорение. задейства се ЕДНОКРАТНО при определено натоварване. примерно 5G.
т.е. Ако претоварването в даден момент надвииши тази стойност, датчика се задейства, като това е съпроводено с неговата механична повреда. при тези датчици, това е еднократен необратим процес.
Еърбезите се отварят на повечето коли, независимо от коланите.
на останалите, това е глупост и пестене на средства да се използват датчици за присъствие на човек в/у седалката....
Идеята е да се отворят безите, от които има нужда...
При по-съвременните таратайки, тези датчици отчитат от къде е удъра, и с каква сила, и се решава кои бези да се изстрелята.. предни, странични, завеси, т.н...
Според изчисления.. датчика сработва при удър с около 35-40 км фронтално..
което не значи че може да се получи да сработи при 20 км, или да не сработи при 60 км..
датчика работи на сила на ускорение.!"
|
Вто Май 20, 2008 7:11 pm |
|
|