|
 |
 |
|
Дата и час: Чет Май 29, 2025 1:01 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
ПОМОЩ (съвет) СВЪРЗВАНЕ НА УСИЛВАТЕЛ.
Автор |
Съобщение |
zezi_ok
Кара велосипед
Регистриран на: Съб Мар 15, 2008 2:33 pm Мнения: 27 Местоположение: Плевен
|
 ПОМОЩ (съвет) СВЪРЗВАНЕ НА УСИЛВАТЕЛ.
Здравейте,
искам да ви попитам как бихте ми препоръчали да си свържа усилвател (искам колоните опред оригиналните да си седят само един бас бокс искам да прибавя нищо друго да не променям) под свързване разбирам кабела за подаване на звук от къде да го взема, а и как е най-подходящо и кабела за ток. Който може приемам и всякакви съвети .
Благодаря предварително 
|
Нед Апр 13, 2008 9:01 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Взима е кабел от някой магазин за ел.части ако е по-слаб усилвателя си вземи 6квадрата кабел,ако е по-як 10 квадрата.За дължина 5 метра ти вършат работа,ток се взима директно от акумулатора с тоя кабел като най-много 15 см след акумулатора (тоест в началото на кабела захранващ усилвателя) си слагаш бушон-едни стъклени по 50-60 А .След това на ЦД-то трябва да имаш изходи от предусилвател 2 броя или 4 в по-добрия случай.Там слагаш чинчови кабели за сигнала и един тънък кабел който го връзваш на синята жица от евробуксата на ЦД-то.Тоя малкия кабел е стартиращ и усилвателя работи само когато е включено ЦД-то,иначе гасне.Прекарваш заедно чинчовете с стартиращото кабелче до багажника.Някъде бях чел,че ако се прекарат чинчовете през едни места с захр.кабел възникват смущения (колко е вярно нз,ама съм ги прекарал отделно за всеки случай).В багажника монтираш на удобно място усилвателя и маса взимаш пак с 6 или 10квадрата кабел (ама с цвят различен от захранващия че да не стане заря),от местата където са хванати с болтове задните колани за купето (намират се обикновено под задната седалка).Това е общо взето-при мене досега варианта за свързване няколко пъти е работил безпроблемно.
|
Нед Апр 13, 2008 9:24 am |
|
 |
zezi_ok
Кара велосипед
|
А към оригиналното радио (от тези дето са без възможност за ЦД ченджър) може ли да се свърже? Аз имах идея да откача тези колонки дето са отдзат ( fiat marea combi 2000g.) и да бутна кабелите към усилвателя,но незнам дали няма да стане некво несъответсвие примерно ониа отпред треа да са на макс за да може онова отдзад да има сила и затова питам. некав вариант за качествено свързване. (това ще е временно, докато се навия за цд, но гледам че това с ФМ трамсмилер ми е идеално)
|
Нед Апр 13, 2008 9:47 am |
|
 |
Nero_
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 12:19 pm Мнения: 203 Местоположение: София 16 Студентски
|
по описания от теб начин няма да стане, защото сигнала за говорителите е вече усилен, а на теб ти трябва сигнал от предусилвателя. В повечето сервизи за електроника (аудио) могат да ти изкарат такъв извод от оригиналния касетофон за неголяма сума (около 10-20 лв).
_________________ Fiat Bravo SX 1.9 TD 100 '99 климатроник
|
Нед Апр 13, 2008 6:09 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Вариант като няма чинчове има,ама трябва да се купи усилвател с high level input (високо ниво на сигнала) и тогава сигнал се взима от изходите за тонколони.
|
Нед Апр 13, 2008 6:11 pm |
|
 |
zezi_ok
Кара велосипед
|
НАМЕРИХ РЕШЕНИЕ ! И ДАВАМ ИДЕЯТА НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ С ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ .
Всеки може да си направи преходник за стотинки. Разгледайте следния линк:
http://www.ljclub.net/mod/progect/hi-lo-car-audio-prehod/hi-lo-car-audio-prehod.htm
|
Сря Апр 16, 2008 11:44 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|