|
|
Дата и час: Чет Май 29, 2025 12:49 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
Изгорял процесор на Авто-CD - Причини?
Автор |
Съобщение |
Airis
Фиат маниак
Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm Мнения: 607 Местоположение: София
|
 Изгорял процесор на Авто-CD - Причини?
В събота вечерта ми монтираха музиката в колата. Работеше си съвсем нормално машинката, даже направих някои настройки на звука, bluetootha си работи даже проведох пробен разговор. В неделя пускам CD-то, а то не издава звук/копчетата си работят/, не разпознава USBто и не приема CD. Грабвам го и го нося там където ми инсталираха музиката. Снощи отидох да видя до къде са стигнали с разучаването на проблема и ми казаха че е изгърмял процесора. Включва го и вече звук има/пищи все едно съм пуснала Канал1 а те са спряли програмата/, не приема друга команда от панела освен вкл/изкл. Сутринта го оставих в Технополис/като официален представител на Grundig за България може да го оправят или поне да изискат резервната част/. Та директно на въпроса:
Поради какви причини може да изгори процесора на CD-то, без да сработи предпазителя? Приемам варианти всякакви, машината е вързана за постоянна работа.
|
Сря Мар 05, 2008 1:28 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
На мене на JVC така ми изгоря крайно стъпало без да трепне бушончето,така че не разчитай на тия бушони дето ги слагат.Най-вероятно е от късо съединение или дефектен елемент.
|
Сря Мар 05, 2008 7:26 pm |
|
 |
Nero_
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 12:19 pm Мнения: 203 Местоположение: София 16 Студентски
|
"4. Устройството за защита има за задача да извади от строя всичко оста-
нало.
5. Транзистор, защитен с бързодействащ предпазител, ще защити предпази-
теля, като изгори пръв.
6. Повредата в устройството не ще се появи на бял свят, докато то не ми-
не и последната проверка......"
из "Законите на Мърфи"
_________________ Fiat Bravo SX 1.9 TD 100 '99 климатроник
|
Сря Мар 05, 2008 8:27 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
|
Nero_ написа: "4. Устройството за защита има за задача да извади от строя всичко оста- нало. 5. Транзистор, защитен с бързодействащ предпазител, ще защити предпази- теля, като изгори пръв. 6. Повредата в устройството не ще се появи на бял свят, докато то не ми- не и последната проверка......"
из "Законите на Мърфи"
Добре казано, обаче не ми хвърля светлина на проблема. Ако в при монтажа са окъсили кабелите на колата и взема да вържа друга машина и тя ще изпуши. Платките и кабеляците определено не са ми силна страна, ама хич даже. Ако при монтажа е направен проблема, защото е работило поне три месеца без проблем/изключвам студени спойки и дефектни връзки в самото CD/, да търся обяснения от виновниците..... Дайте ми идея за причината  . Много ми е мерак на точно тази машинка, ако трябва и в Германия ще я пратя да я оправят.
|
Сря Мар 05, 2008 8:52 pm |
|
 |
sok1
|
Ако имаше проблем в окабеляването, ЦД-то щеше да изгори още при първото му свързване. А и казваш, че е свирило добре доста време вечерта преди въпросната сутрин. Възможно е просто да се скапало, да му е дошло времето. 
|
Сря Мар 05, 2008 9:06 pm |
|
 |
parata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 9:43 pm Мнения: 177 Местоположение: Айтос
|
да не обиждам майсторите,но е възможно бърз некачествен монтаж.Имайки предвид дупкалаците по пътя,твърде възможно окасяване на каналите поради механични причини.
_________________ Fiat Punto 1,2 75Ph
|
Сря Мар 05, 2008 10:00 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
|
20мин. макс е свирило на радио, че ме беше страх да не скапя акумулатора. Изключвам да му е дошло времето/работило е 3месеца/, вярно че е китайска сглобка, ама си е Grundig, пък и никъде из нета не видях питане за проблем с този модел X350BT 
|
Сря Мар 05, 2008 11:29 pm |
|
 |
Rokambol
|
Процесора няма да изгори от неправилен монтаж - има доста елементи, преди него, които ще гръмнат. Причините за изпушване на процесора са общо взето две - дефектен чип(некоректно напрежение) и прегряване. Предполагам, че причината е във второто. Ако не е гаранционен, мога да го взема и да ти го оправя, но имай в предвид, че цената на автопроцесорите (ако въобще се намери твоят модел) започва от 70лв. 
|
Сря Мар 05, 2008 11:44 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
|
Rokambol написа: Процесора няма да изгори от неправилен монтаж - има доста елементи, преди него, които ще гръмнат. Причините за изпушване на процесора са общо взето две - дефектен чип(некоректно напрежение) и прегряване. Предполагам, че причината е във второто. Ако не е гаранционен, мога да го взема и да ти го оправя, но имай в предвид, че цената на автопроцесорите (ако въобще се намери твоят модел) започва от 70лв. 
Чакам да потвърдят присъдата :( Моделът няма внос, няма гаранция, дефектиралата част ще я търся/ако не ми я намерят от сервиза/. Благодаря ти за офертата, най-вероятно ще се възползвам от нея.
|
Чет Мар 06, 2008 12:16 am |
|
 |
Airis
Фиат маниак
|
След като им трябваха две седмици на Роял Електроникс да установят проблема/аз им казах че е изгърмял процесора/ ми заявиха, че не могат да намерят дефектиралата част, по никакъв начин и повод. Тогава се реших и спретнах един имейл към гаранционният сервиз в Германия и централата на Грундиг. Обясних им подробно ситуацията, как изчезват функциите след монтажа, как съм го дала на сервиз в България, но те не могат да го оправят и т.н. И тук става интересно, отговориха ми почти веднага, пратете радиото и копие на фактурата и ние ще ви пратим ново до седмица, стига от сервиза да не са правили някакви модификации на системата. Веднага върнах обратен отговор, че нямам фактура и ги попитах дали ще ми признаят гаранционен ремонт в такъв случай. Отговора не закъсня: попълнете тази бланка, изпринтирайте този мейл и ни пратете радиото на този адрес - ние лесно ще разчетем кога е произведено, но явно е гаранционно, гаранцията е две години.
Утре ще взема сидито от сервиза и ще го изпратя, пък да видим какво ще стане. Задавам си някои въпроси: ако бях отворила гаранционно сиди, закупено в България и на всичкото отгоре ми липсва фактура и гаранционна карта - ще ми признаят ли нещо изобщо? А в какъв случай биха ми заменили дефектиралият продукт с чисто нов?
|
Пет Мар 28, 2008 12:55 am |
|
 |
Rokambol
|
Airis написа: ...Задавам си някои въпроси: ако бях отворила гаранционно сиди, закупено в България и на всичкото отгоре ми липсва фактура и гаранционна карта - ще ми признаят ли нещо изобщо? А в какъв случай биха ми заменили дефектиралият продукт с чисто нов?
Да, да , да, но през 2099г 
|
Пет Мар 28, 2008 2:35 am |
|
 |
Airis
Фиат маниак
|
Бързам да се похваля  Признават ми гаранцията на сидито, даже новото са го пратили днес по куриер. За жалост от Интайм са си тръгнали вече и не мога да получа информация кога ще си го получа, но утре рано-рано ще им звънна 
|
Сря Апр 02, 2008 7:10 pm |
|
 |
Rokambol
|
Някой ще черпи, май 
|
Сря Апр 02, 2008 7:13 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
|
Rokambol написа: Някой ще черпи, май 
Мдам, освен теб и Arsenov и Sok1 имам да ги черпя. Дали не е късно да се откажа да идвам на срещата  .Майтапя се 
|
Сря Апр 02, 2008 7:40 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
|
Получих го сутринта  чисто ново, пълен комплект и подновена гаранция. 
|
Сря Апр 09, 2008 10:51 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|