Дата и час: Пет Май 30, 2025 7:11 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Някой знае ли за какво е тази лампа 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST Някой знае ли за какво е тази лампа
Скоро си купих Fiat Punto, 94-a 1.2 и при включен контакт светва и след 4-5 сек. угасва.

Нормално ли е това. И за какво точно е лампата.

Мерси предварително.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Чет Яну 31, 2008 8:43 pm
Профил
UNREAD_POST 
Лампата е свързана със запалителната, горивната и някои други системи. При контакт светва за около 3-4 сек, докато компютъра инициализира съответните възли, след което изгасва. Т.е. при теб всичко е наред.

Чет Яну 31, 2008 8:45 pm
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Мерси братле... да се успокоя значи.

Чет Яну 31, 2008 10:41 pm
Профил
UNREAD_POST 
5zigen написа:
Мерси братле... да се успокоя значи.

Казано со кратце, лампата на т.нар. инжекцион.

В тази тема се обсъждаше например дали е добре тази лампа да се изчаква да изгасне на контакт или веднага да се пали - извод - пали веднага.

viewtopic.php?t=20186

Пет Фев 01, 2008 4:27 am
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Абре хора живеете в заблуда. Тази лампичка докато не угасне не дейте пали, щото е...... майката на инжекцията.Требе да угасне и тогас/ако вие направило впечатление се чува едно жужене докато огасне лампата/.:) Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

Чет Фев 21, 2008 6:21 pm
Профил
UNREAD_POST 
да използвам темата ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
при мен въпросното жужене се чува, но съм чакал и по 1-2 минути и не гасне мама и лампа ...
1. това дали говори за проблем по инжекторите ?
2. по принцип какво се случва при нормални условия на контакт докато свети лампата ? за да знам какво евентуално НЕ се случва при мен .. че да не гасне лампата... смотана лампа ... да не казвам на какво прилича . Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Чет Фев 21, 2008 6:29 pm
UNREAD_POST 
CHILIEV написа:
да използвам темата ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
при мен въпросното жужене се чува, но съм чакал и по 1-2 минути и не гасне мама и лампа ...
1. това дали говори за проблем по инжекторите ?
2. по принцип какво се случва при нормални условия на контакт докато свети лампата ? за да знам какво евентуално НЕ се случва при мен .. че да не гасне лампата... смотана лампа ... да не казвам на какво прилича . Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Докато свети лампата, обикновено се чува работата на бензиновата помпа. Какво се случва, ами доста неща, най-малкото - ЕКУ "събира" информация от всевъзможни датчици, анализира ситуацията и задава определени параметри на мотора, най-общо казано.

Чет Фев 21, 2008 6:49 pm
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Докато свети лампата, обикновено се чува работата на бензиновата помпа. Какво се случва, ами доста неща, най-малкото - ЕКУ "събира" информация от всевъзможни датчици, анализира ситуацията и задава определени параметри на мотора, най-общо казано.

- това че не гасне значи ли че ЕКУ-то примерно не може да направи нужните проверки .. или нещо не е наред.. ?
- това може ли да доведе до повишен разход ?
- да започвам ли да се притеснявам и да мисля за сервизи ?
от друга страна винаги си е била така ...
на 2 комп. диагностики е ходила и на двете казаха че е перфекта и няма грешки и т.н. ....

Пет Фев 22, 2008 10:51 am
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
А по въпроса за жуженето като дам на контакт си жужи и си гасне лампата а защо като натисна копчето да климтика което е да върти въздуха само в купето пак почва да жужи по същия начин. Дори и като го изключа ако преди съм го влючил.

Чет Фев 28, 2008 7:11 am
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST ////
Аз лично си я чакам да изгасне ВИНАГИ и след това паля нищо не губиш за 2-3 сек. А що се отнася до жуженето- бензинова помпа. Това което един колега по-нагоре беше казал, че подкачване на бензин имало само при карбураторите е доста погрешна представа! Дали сам със механчна помпа ще си подкачиш бензин, или компютъра ти го задава като количество разликата е никаква, но подкачване ВИНАГИ ИМА!!! Естествено остава риска при механичната помпа да задавиш колата и е по- трудоемко...

Чет Фев 28, 2008 5:43 pm
Профил
UNREAD_POST 
kana написа:
А по въпроса за жуженето като дам на контакт си жужи и си гасне лампата а защо като натисна копчето да климтика което е да върти въздуха само в купето пак почва да жужи по същия начин. Дори и като го изключа ако преди съм го влючил.

Защото задействаш моторчето, което управлява клапата, регулираща входящият въздух.

Пон Мар 03, 2008 5:15 pm
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Спокончо!!!!!!!!!!!!
Споки ве:)
Всичко е на ред- няма проблем. Лампата свети ако не ти е на ред инжекциончето:) и няма нужда да изчакваме за да изгасне преди да запалим двигателя(нали и на еърбега мми присветва- това е нормална проверка на системата). А когато съм на газ -свети постоянно. Проблем няма! Само карай спокойно и разумно, и се радвай на живота... хехе

Вто Мар 11, 2008 3:16 pm
Профил
UNREAD_POST 
ekvivalent написа:
... А когато съм на газ -свети постоянно. Проблем няма! ...

...и в ЕКУ се трупат грешки, които могат да те "изненадат" някой ден. Монтирай си симулатор или там, каквото се казваше, газаджиите да подскажат :cool:

Вто Мар 11, 2008 6:21 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]