|
|
Дата и час: Пет Май 30, 2025 7:24 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
SCRAPHEAP
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 2:40 pm Мнения: 121 Местоположение: София 19 Люлин
|
 Фаровете на Типо
Някой знае ли, как мога да почистя и излъскам рефлекторите на типото? Възможно ли е безопасно сваляне на стъклото и последващо надеждно закрепване обратно? Много са ми мътни рефлекторите и искам да ги почистя. Просто не искам да действам като Манго и Айшето: "Ще го къпеме ли чавето, или ново ще пра'йме?"
_________________ Чук, тел, клещи и маматааа!
Пон Фев 18, 2008 4:57 pm |
|
 |
CHILIEV
|
 Re: Фаровете на Типо
SCRAPHEAP написа: ... "Ще го къпеме ли чавето, или ново ще пра'йме?"
аз обстойно разглеждах фаровете на моето типо понеже имах супер идея да му пипна фаровете, но стъклата са залепени ...
съветвах се с един познат, който му разбира и той каза че има около 5% вероятност да успея да махна стъклото цяло ... толкова здраво били залепени ..
кофти ... викай Айшето да правите ново 
|
Пон Фев 18, 2008 5:11 pm |
|
 |
Rokambol
|
Някъде бях споменал, ще го кажа пак: свалянето на стъклата е много лесно, стига да имаш пистолет за горещ въздух и да боравиш внимателно. На моето Типо ги свалих за по-малко от час (и на двата фара), измих рефлекторите и поставих обратно стъклата, като ги залепих със силикон за стъкло. Самите фарове имат по две (най-малко) метални щипки, които предварително трябва да се махнат и след връщане на стъклото пак да се поставят. Ефекта при мен беше много голям - колеги са ме питали дали не съм купил нови фарове защото забелязали, че светят много добре....Действай смело (и внимателно). Успех.
P.S. Преди месец сваляхме стъклата на една Алфа (за монтаж на ангелски очи), там е доста по засукан фара, но внимателно, умната и всичко е ОК.
Малко детайли: при нагряване на съответния участък, аз използвах пластмасива лайстна, която зоабивам във вече размекнатата смес и лека-полека я отстранявам. Цялото лепило не може да се махне, но и това е достатъчно. Когато се обиколи целият фар, със същата лайстна просто разделих стъклото от рефлектора.
Последна промяна Rokambol на Пон Фев 18, 2008 5:58 pm, променена общо 1 път
|
Пон Фев 18, 2008 5:53 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Rokambol написа: Някъде бях споменал, ще го кажа пак: свалянето на стъклата е много лесно, стига да имаш пистолет за горещ въздух и да боравиш внимателно. На моето Типо ги свалих за по-малко от час (и на двата фара), измих рефлекторите и поставих обратно стъклата, като ги залепих със силикон за стъкло. Самите фарове имат по две (най-малко) метални щипки, които предварително трябва да се махнат и след връщане на стъклото пак да се поставят. Ефекта при мен беше много голям - колеги са ме питали дали не съм купил нови фарове защото забелязали, че светят много добре....Действай смело (и внимателно). Успех.  P.S. Преди месец сваляхме стъклата на една Алфа (за монтаж на ангелски очи), там е доста по засукан фара, но внимателно, умната и всичко е ОК.
супер .. на лято ще пробвам да измайсторя това, което съм замислил ...
няма ли опастност да се стопи рефлектора или да се надигне отражателното покритие от горещината ?
|
Пон Фев 18, 2008 5:57 pm |
|
 |
Rokambol
|
CHILIEV написа: няма ли опастност да се стопи рефлектора или да се надигне отражателното покритие от горещината ?
Да, има такава опасност, ако ползваш професионален пистолет, който нагрява на 300+ градуса. Преди да ги отлепя и аз се опасявах от същото и ползвах ръката си за тестер - ако стъклото започне да е се награва така, че да не може да се пипа, махам струята.
Все пак и най-елементарната работа може да се провали по една или друга причина. Риска си е ваш 
|
Пон Фев 18, 2008 6:05 pm |
|
 |
SCRAPHEAP
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 2:40 pm Мнения: 121 Местоположение: София 19 Люлин
|
В такъв случай опита си струва. Щом алтернативата е смяна, значи и да ги повредя, нищо не губя. Само да се постопли временцето и ще си имам светлина!
_________________ Чук, тел, клещи и маматааа!
Вто Фев 19, 2008 12:57 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|