|
|
Дата и час: Пет Май 30, 2025 7:48 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Помогнете колеги, няма и искрица ток?????
Автор |
Съобщение |
gurbi
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Юли 23, 2007 11:34 pm Мнения: 17 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
 Помогнете колеги, няма и искрица ток?????
Привет на всички ,днес след цял ден шофиране без никакъв проблем фиатката се умори нещо.
Случката е следната:
Паркирана на улицата ,30 мин. ме нямаше след което деактивирах алармата ,централното отвори вратите ,седнах и до там ,нито искрица ток повече.
Няма авариини ,няма клаксон ,няма музика нищо.
В акумолатора ток да те убие.
Само след като наново активирах алармата като затворя вратите и почва да свири но не така както обикновенно.
Алармата ми не е оригиналната някаква "МАРК" българска до колкото знам и при монтажа накарах момчетата да не ми слагат никаква блокировка за запалването ,така изключвам да е от нея.
Колицата ми още е на онази улица надявам се.
Помогнете ако има как. :(
_________________ fiat brava 1.6 16v 1996
|
Съб Фев 09, 2008 12:20 am |
|
 |
sok1
|
Мдааа, много неприятна история... Като дадеш на контакт съвсем никой ли няма? В смисъл нище не светка, мига, гасне и т.н.?
|
Съб Фев 09, 2008 12:40 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Провери ли дали не е от клемите на акумулатора-тоест да се е разкачил + или - без да е видимо?Пробвай да ги разкачиш и закачиш като ги почистиш преди това.
|
Съб Фев 09, 2008 12:41 am |
|
 |
gurbi
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Юли 23, 2007 11:34 pm Мнения: 17 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
Не абсолютно нищо не се случва ,се едно че съм махнал някоя клема на акумолатора.
|
Съб Фев 09, 2008 12:42 am |
|
 |
gurbi
Кара детска количка
|
да това беше първото за което се сетих но не ,не помогна.
Проверих и онези яки предпазители които са под онова капаче с надпис фусе ,всичко е наред там.
|
Съб Фев 09, 2008 12:45 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Ти ме хвърли в тъча... как разбра,че има ток в акумулатора?Ако не се окаже по кабелите проблема разкачи напълно алармата.Поне това мога да измисля.
|
Съб Фев 09, 2008 12:57 am |
|
 |
sok1
|
Мисля, че проблемът е в контактния ключ (не самия ключ, а контактния модул, в който се вкарва ключа) или едно реле на гърба на бушоните под таблото в ляво.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Съб Фев 09, 2008 1:08 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Добре,ама през него ли са прекарани всички токове?Щото нали каза колегата,че даже клаксон и аварийни няма а те са само през бушончета...
|
Съб Фев 09, 2008 1:27 am |
|
 |
sok1
|
pi4_s_bravo написа: Добре,ама през него ли са прекарани всички токове?Щото нали каза колегата,че даже клаксон и аварийни няма а те са само през бушончета...
Добра забележка. Остава акумулатора или силовите бушони в двигателния отсек.
|
Съб Фев 09, 2008 2:13 am |
|
 |
gurbi
Кара детска количка
|
Добро утро ,тръгвам да си блъскам главата ,(ако е още на улицата де) ,после ще драсна какво е станало.
|
Съб Фев 09, 2008 10:03 am |
|
 |
gurbi
Кара детска количка
|
Але ,але колата запали.
Колеги чувствам се като най-големия идиот ,снощи заради неподходящото място ,тъмнината и моята невежа преценка съм пропуснал да почистя + , почистих само - и реших че е по сериозно. Е не беше ,тази сутрин почистих и + и сега си имам кола.
Извинявам се за загубеното ви време и ви благодаря за отзивчивостта.
Форума е страхотен.

|
Съб Фев 09, 2008 12:01 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Значи правилно сме предположили за клемите.Ама ти малко ни изпързаля,че си ги проверил и,че не е от тях  Важното е,че работата се е оправила.
|
Съб Фев 09, 2008 1:17 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|