|
|
Дата и час: Вто Май 20, 2025 12:12 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Tigar
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Юли 07, 2005 11:54 pm Мнения: 22 Местоположение: София
|
е и аз чистя грешки но не е с визата
_________________ Диагностика на коли (чистене на грешки) не с е ангажирам 100% за отстраняване на повредата,засега връзка с ЛС.
|
Вто Окт 30, 2007 11:59 pm |
|
 |
Skip_01
Кара балканче
Регистриран на: Вто Ное 27, 2007 9:26 am Мнения: 46 Местоположение: BG
|
LEVSKI написа: Колеги, който е от София, да бяга при Стефчо в Захарна фабрика! ...
Стефчо има ли си телефон?
|
Чет Дек 06, 2007 10:06 pm |
|
 |
SCRAPHEAP
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 2:40 pm Мнения: 121 Местоположение: София 19 Люлин
|
Tigar написа: е и аз чистя грешки но не е с визата
Абе някой ще ми обясни ли, какви са тези грешки, дето ги чистите? Ако толкоз трябва да се махат, защо толкоз ревностно си ги пази компютъра? И какво по дяволите греши? Или пък се препълват логовете и вече няма място да пише? Аз принципно разбирам от нормални компютри, ама там грешки не чистим...
Та в кратце какви са тези грешки, дето се чистят, защо се чистят и каква е далаверата в цялата тази работа?
_________________ Чук, тел, клещи и маматааа!
Чет Дек 06, 2007 10:40 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Skip_01 написа: Стефчо има ли си телефон?
0899/189956 това му е телефона, но принципно, вече е прекалено зает, До колкото разбрах от последния му пост в "Срещи и мероприятия" се закани в неделя да е пръв на срещата преди всички.
|
Чет Дек 06, 2007 11:53 pm |
|
 |
LEVSKI
|
SCRAPHEAP написа: Tigar написа: е и аз чистя грешки но не е с визата Абе някой ще ми обясни ли, какви са тези грешки, дето ги чистите? Ако толкоз трябва да се махат, защо толкоз ревностно си ги пази компютъра? И какво по дяволите греши? Или пък се препълват логовете и вече няма място да пише? Аз принципно разбирам от нормални компютри, ама там грешки не чистим... Та в кратце какви са тези грешки, дето се чистят, защо се чистят и каква е далаверата в цялата тази работа?
С извинение към сервизите.., но далаверата в чистенето е само за тях. Компютъра просто запеметява грешка някъде си, нещо не работи коректно. Пази я докато не я изчистиш. Дори и да смениш проблемния..."компоненет", ако грешката не се изчисти, ще продължи да я дава.
|
Чет Дек 06, 2007 11:56 pm |
|
 |
sok1
|
SCRAPHEAP написа: Tigar написа: е и аз чистя грешки но не е с визата Абе някой ще ми обясни ли, какви са тези грешки, дето ги чистите? Ако толкоз трябва да се махат, защо толкоз ревностно си ги пази компютъра? И какво по дяволите греши? Или пък се препълват логовете и вече няма място да пише? Аз принципно разбирам от нормални компютри, ама там грешки не чистим... Та в кратце какви са тези грешки, дето се чистят, защо се чистят и каква е далаверата в цялата тази работа?
Та значи, както каза LEVSKI, ЕКУ-то на колата си има памет, като всеки нормален компютър. Освен, че командва почти всичко в колата, има и функцията да тества всички компоненти, закачени към него или с една дума да следи за тяхното състояние. При наличие на неизправност, пък дори и да е била моментна (моментно прекъсване на верига, следствие на вибрация например), ЕКУ-то регистрира тази неизправност (грешка), запомня я в паметта си и изключва дефектиралия модул, компонент и т.н. Следсвие на това или работата на двигателя се влошава или светва някоя лампа на таблото, зада покаже, че има нещо гнило. Когато се направи диагностика (прочита се паметта на ЕКУ-то) се виждат всички запаметени грешки. Първата работа е да се изтрият (делнат). Ако неизправността е била моментна нормалната работа на двигателя или на компонента се възстановява. Ако обаче има трайна повреда, грешката (неизправността) се регистрира почти веднага и от там нататък само с изтриване няма да се оправят нещата. Иска си смяна или отремонтиране на неизправността.
|
Пет Дек 07, 2007 1:33 am |
|
 |
SCRAPHEAP
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 2:40 pm Мнения: 121 Местоположение: София 19 Люлин
|
Ей за пръв път чувам (прочитам) адекватно обяснение. Чувал съм от таксиджии, че еди кой си майстор им взима по 5 лева на грешка да ги чисти, после те пак се натрупвали и трябвало пак да ходят за чистене. И майсторът им казва "Имаш 7 грешки, изчистих ти ги, дай 35 лева". Става дума за кофти газифицирани автомобили, разбира се, където ЕКУ-то изобщо не знае какво става, а и никой не го пита
Понеже този тип изказвания и "чистения" вече страшно много пъти ми минават пред погледа, реших, че аз нещо не вдявам, та трябваше да попитам...
_________________ Чук, тел, клещи и маматааа!
Пет Дек 07, 2007 1:49 am |
|
 |
sok1
|
SCRAPHEAP написа: Ей за пръв път чувам (прочитам) адекватно обяснение. Чувал съм от таксиджии, че еди кой си майстор им взима по 5 лева на грешка да ги чисти, после те пак се натрупвали и трябвало пак да ходят за чистене. И майсторът им казва "Имаш 7 грешки, изчистих ти ги, дай 35 лева". Става дума за кофти газифицирани автомобили, разбира се, където ЕКУ-то изобщо не знае какво става, а и никой не го пита Понеже този тип изказвания и "чистения" вече страшно много пъти ми минават пред погледа, реших, че аз нещо не вдявам, та трябваше да попитам...
 с каквото можем ще си помагаме.
|
Пет Дек 07, 2007 2:32 am |
|
|