|
|
Дата и час: Вто Юни 17, 2025 5:44 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Да се погрижим за нашия форум!
Автор |
Съобщение |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
 Да се погрижим за нашия форум!
Колеги, мисля, че вече е крайно време да решим въпроса с хостинга на сайта и на форума.
Имам предложение от Net2Lan /www.net2lan.net/, които са доста голям и амбициозен доставчик, да ни сложат сайта и форума директно зад оптиката им - т. е. скоростта на достъп ще бъде доста по-висока и надеждна и ще имаме неограничено място за съхранение на файловете ни, срещу преференциална цена от 8 лв./месец, което прави 96 лв./година - според мен, доста добра цена...
Та предложението ми е да съберем по 2-3 лв. на човек за тези и евентуални други общи нужди, като разполагането с този 'фонд', разбира се, ще бъде напълно прозрачно...
И така, ако сте съгласни, кажете си мнението и на следващите срещи да видим дали можем с право да се наричаме "Клуб ФИАТ" 
_________________ Alles in Ordnung
|
Пон Май 09, 2005 11:21 am |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
 Re: Да се погрижим за нашия форум!
Zaphod написа: Колеги, мисля, че вече е крайно време да решим въпроса с хостинга на сайта и на форума.Та предложението ми е да съберем по 2-3 лв. на човек за тези и евентуални други общи нужди, като разполагането с този 'фонд', разбира се, ще бъде напълно прозрачно...
Съгласен ... кой ще е касата? :lol:
Но отдавна бях да идеята ... но никой до сега не се заинтересува .... :cry:
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Пон Май 09, 2005 11:25 am |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Предлагам да е Митко, като досегашен 'тартор' и основател...
Разбира се, ако не е съгласен, очаквам всякакви предложения 
|
Пон Май 09, 2005 11:27 am |
|
 |
me_to_u
|
Съгласен! Дано и Митко да е съгласен да бъде ковчежник! 
|
Пон Май 09, 2005 12:12 pm |
|
 |
Ferrari
|
me_to_u написа: Съгласен! Дано и Митко да е съгласен да бъде ковчежник! 
Съгласен. То вече сме бая и може да си направим едно "учредително събрание" с повечко  Нещо като национална FIAT среща и да решим ще си регистрираме ли клуба.
|
Пон Май 09, 2005 1:27 pm |
|
 |
emdless4
Кара кола
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 11:40 am Мнения: 227 Местоположение: София
|
me_to_u написа: Съгласен! Дано и Митко да е съгласен да бъде ковчежник! 
А аз предлагам да помислиме и за регистрацията на клуба - съдебна... Така ще бъдем клуб по буквата на закона, така да се каже... Ще имаме регистрирани членове, и прочее - от което следват всички останали работи - примерно ваденето на стикери и т.н - предлагам тези работи да се направят едновременно - регистрацията по груби сметки е n-стотин лв., ако 50 човека платим годишен членски внос от 10 лв. - примерно, сумата е символична, но като за начало става - други клубове искат 50 лв. на година - ще бъде достатъчно да се регистрираме и да хостнем сайта, като например всеки член получава безплатно един стикер - останалите си ги плащат.... Давам идеи само :?:
Пон Май 09, 2005 1:31 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
|
Идеята съвсем не е лоша - аз също съм 'за'. Не знам за 'буквата на закона' и как стават тези работи, но ми се струва, че няма по-официална власт от самите нас - иначе, за такива цели членският внос си е направо задължителен - може да включва годишен стикер /догодина можем да имаме други идеи за стикери, нали?;)/ и дори някакво мероприятие извън София...
|
Пон Май 09, 2005 1:52 pm |
|
 |
mariobg
|
:!:
Последна промяна mariobg на Вто Мар 14, 2006 4:31 pm, променена общо 1 път
|
Пон Май 09, 2005 5:39 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
|
Хехех - ами всички ;)
Та значи предлагам следното: Сумата /като за пръв път/ да е 10 лв., които всеки да даде както му е възможно - или наведнъж или на няколко срещи по 2 или 3 лв., като парите ще са първо, за да платим хостинга, а после - ще измислим другото.
Отчет на парите ще води Митко, а членовете можем да записваме в специална тема, даже може и да помислим за специален ранг за тези, които са платили сумата, например Honoured member ;)
|
Пон Май 09, 2005 5:52 pm |
|
 |
flx
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 10:52 am Мнения: 243 Местоположение: София 15 Младост
|
Според мене идеята не е лоша, но не е ли по-добре да говориме с по-големите магазини /на който постоянно им правим реклама/ , или пък Ауто Италия да подържат форума, хостинга, като това за тях е много нищожествен разход. Примерно мисля че Вамтотрейд ще се навият, това за тях не са почни никакви разходи. Може дори да говорим с тях и да сложим някъв платен банер във форума. Как мислите?
_________________ FIAT MAREA - 1998г 1.6 16V elx
|
Вто Май 10, 2005 11:24 am |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
|
Може да се говори, по принцип, но според мен, дори и 100 човека да сме по-активните във форума /а ставаме все повече ;)/, по 80-90 стотинки на година няма да е кой знае какво, нали?:)
|
Вто Май 10, 2005 11:29 am |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
flx написа: Според мене идеята не е лоша, но не е ли по-добре да говориме с по-големите магазини /на който постоянно им правим реклама/ , или пък Ауто Италия да подържат форума, хостинга, като това за тях е много нищожествен разход. Примерно мисля че Вамтотрейд ще се навият, това за тях не са почни никакви разходи. Може дори да говорим с тях и да сложим някъв платен банер във форума. Как мислите?
ако аутоиталия се навият за спонсорство - съм съгласен, иначе не, защото когато взимаш пари от някого, ставаш малко или много зависим от него и това може да наруши обективноста на информацията и мненията във форума...
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Вто Май 10, 2005 11:30 am |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
charlie написа: иначе не, защото когато взимаш пари от някого, ставаш малко или много зависим от него и това може да наруши обективноста на информацията и мненията във форума...
Е чак ... а то админа няма да взима парите а ще се плаща хостването на форума ....
Така че мислая по - левче на година всеки би дал ... а :lol: 
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Вто Май 10, 2005 11:46 am |
|
 |
mariobg
|
:!:
Последна промяна mariobg на Вто Мар 14, 2006 4:31 pm, променена общо 1 път
|
Вто Май 10, 2005 5:23 pm |
|
 |
FiFo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Яну 05, 2005 1:16 am Мнения: 153 Местоположение: София
|
Всичко е перфектно замислено, но говорейки всеки как идеята е добра нека не си останем само с идеята.
А отностно спонсорството моето мнение е по добре ние да събираме парите. Защото ако хостинга ни го поеме някоя фирма ( която и да е тя) ще се задължиме да правиме тяхна реклама, а доколкото съм забелязал във форума винаги са се избягвали рекламните съобщения.
_________________ Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
|
Вто Май 10, 2005 8:00 pm |
|
|